duminică, 13 februarie 2011

Epilarea cu Lumina Intens Pulsata (IPL)IPL reprezinta una dintre tehnicile de epilare cu ajutorul luminii (cealalta fiind cea cu laser). Rezultatele sale sunt de lunga durata si garantate la majoritatea tipurilor de piele si par.
De curand am aflat de No Mas Vello, primul centru cosmetic cu pret unic pentru epilarea IPL. Indiferent de zona epilata, costul este acelasi 30 de euro/ sedinta -  motiv intemeiat de a descoperi mai multe despre ce presupune epilarea cu IPL.

Prima etapa consta in completarea unui chestionar pentru evaluare prin care se stabileste tratamentul adecvat in functie de tipul si culoarea pielii, adancimea si grosimea parului. Epilarea  propriu-zisa incepe doar dupa trecerea cu succes a testului de toleranta.

Epilarea cu lumina intens pulsata functioneaza astfel: lumina aplicata pe piele este transformata in caldura. Astfel sunt distruse celulele germinale ale foliculului de par, in lipsa carora parul moare si cade. Toate acestea fara durere. Aparatura folosita prezinta si un sistem de racire profunda, Sub Zero Intense, care minimizeaza senzatia de caldura. Fotoepilarea trebuie efectuata doar in fazele de crestere ale parului, iar numarul de sesiuni necesare depinde de la persoana la persoana, in functie de fototipul pielii, caracteristicile parului, zona corpului, sexul si varsta clientului si statusul hormonal. In general, numarul lor variaza intre 4 si 8. In timpul tratamentului nu este indicata utilizarea unei forme de epilare care afecteaza radacina (ceara, epilator), poti folosi lama sau creme depilatoare. Odata terminat tratamentul, mai poate fi nevoie de cate o sedinta de intretinere pe an.

Exista cateva cazuri in care fotoepilarea nu este indicata, precum: sarcina si alaptarea, tratamente cu medicamente fotosensibile, boli ale pielii, sistem imunitar slabit, tulburari psihice, afectiuni sangvine, tatuaje si micropigmentari.
Pentru mai multe informatii intra pe www.nomasvello.ro !