marți, 7 decembrie 2010

Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • coaja rasa da lămâie,
  • esenta de vanilie,
  • 10 linguri faina
  • Sirop:
  • 100 g zahar,
  • 200 ml apa,
  • zeama de lămâie,
  • esenta de vanilie

  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida (Hulala) ,
  • 300 g ciocolata alba simpla,
  • 2 lingurite gelatina,
  • 4 linguri nuca de cocos,
  • 2-3 linguri cu zeama de lămâie
  • Decor:
  • frisca,
  • ciocolata alba,
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Se prepara blatul din ingredientele date si se coace in tava rotunda sau dreptunghiulara . Se lasa sa se raceasca si se taie in 3.
Crema:
Se pune frisca intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere.
Se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita, amestecand continuu pana la topirea acesteia. Se adauga si gelatina topita in prealabil pe baie de aburi. Se lasa vasul la rece pentru cel putin 4 ore, dupa care se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si nuca de cocos. Se insiropeaza blatul cu sirop de lămâie, apoi se umple cu crema de ciocolata alba. Deasupra se decoreaza cu frisca, grilaj din ciocolata alba topita si  se presara fulgii de migdale .