Salata araba se deosebeste de salatele vestice prin faptul ca toate ingredientele se taie foarte marunt , astfel ca absorb mai bine sosul de vinegreta si aromele celorlalte componente. Se prepara cu putin timp inaite de servire , pentru a nu se ofili componentele.
Ingrediente
- 1/2 salata verde
- 3 castraveti de marime medie
- 3 rosii de marime medie
- 2 cepe mici( sau 2 fire de ceapa verde)
- 6 ridichi
- 1 ardei verde
- 1 ardei rosu
- 1 mana de patrujel verde
- 1 mana de marar verde( optional)
- 2 linguri menta verdePentru vinegreta:
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 catel de usturoi zdrobit cu sare
- sare si piper proaspat macinat
Mod de preparare
Se spala salata verde si se taie marunt.Rosiile, castravetii( cu sau fara coaja),ridichile,ardeii,ceapa se taie marunt;se pun intr-un bol si se adauga patrunjelul, menta si mararul taiate de asemenea marunt.
Se decoreaza dupa gust si imaginatie.
Pofta buna!