marți, 7 decembrie 2010

"Salatit Khodar Meshakel" - Salata mixta -stil arab

Salata araba se deosebeste de salatele vestice prin faptul ca toate ingredientele se taie foarte marunt , astfel ca absorb mai bine sosul de vinegreta si aromele celorlalte componente. Se prepara cu putin timp inaite de servire , pentru a nu se ofili componentele. 

Ingrediente

  • 1/2 salata verde
  • 3 castraveti de marime medie
  • 3 rosii de marime medie
  • 2 cepe mici( sau 2 fire de ceapa verde)
  • 6 ridichi
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 mana de patrujel verde
  • 1 mana de marar verde( optional)
  • 2 linguri menta verdePentru vinegreta:
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 catel de usturoi zdrobit cu sare
  • sare si piper proaspat macinat

Mod de preparare

Se spala salata verde si se taie marunt.
Rosiile, castravetii( cu sau fara coaja),ridichile,ardeii,ceapa se taie marunt;se pun intr-un bol si se adauga patrunjelul, menta si mararul taiate de asemenea marunt.



Se amesteca ingredientele si se stropesc cu vinegreta.
Se decoreaza dupa gust si imaginatie.



Se serveste langa fripturi, chiftele sau pilafuri.

Pofta buna!