luni, 6 decembrie 2010

Tocana de cartofi cu patrunjel

 • Ingrediente

  cartofi
  ardei
  ceapa
  ulei
  frunze de patrunjel
  ulei
  rosii
  sare
  piper

  Mod de preparare


  Zilele de post sunt multe si lungi pe la noi. Si chiar de nu postim, e bine ca din cand in cand sa facem cate o pauza, sa ne despartim vremelnic de carnarii, lucru care, se spune, ne purifica si ne face sa traim mai mult si mai sanatos.
  Tocana de fata se prepara simplu si repede, are in ea tot ce-i trebuie omului ca sa treaca vesel peste o zi scurta de iarna ori de toamna tarzie: consistenta de la cartofi, oarece vitamine ramase prin minune in ardei si ceapa, dulceata de la acestea doua si parfum de la patrunjel. 


Tot ce trebuie sa faceti pentru a o obtine e sa curatati legumele, sa taiati cartofii in jumatate apoi sa-i taiati in felii subtiri, sa se patrunda repede. Curatati si ceapa si taiati-o solzisori iar ardeiul, curatat de seminte, ar fi bine sa-l taiati in cuburi. Le puneti pe toate-n oala de la inceput, cu o lingura-doua de ulei. Le sotati cinci- sase minute apoi le acoperiti (dar nu de tot) cu apa calda. Le lasati sub capac pana scade apa si se inmoaie cartofii apoi adaugati rosiile pasate (o ceasca la o jumatate de chilogram de cartofi, un ardei gras si doua cepe). Lasati sa clocoteasca maruntel pana se ingroasa sosul, puneti sare si piper, rupeti frunzele de patrunjel si aruncati-le in oala, amestecati, stingeti focul, puneti capacul, la felicita!Mod de servire

Tocana-i gata, iar langa ea va mai trebuie doar doua felii de paine, sa aveti cu ce intinge-n blid dupa ce mancati legumele. Rea n-o sa fie, va garantez.