Tot ce trebuie sa faceti pentru a o obtine e sa curatati legumele, sa taiati cartofii in jumatate apoi sa-i taiati in felii subtiri, sa se patrunda repede. Curatati si ceapa si taiati-o solzisori iar ardeiul, curatat de seminte, ar fi bine sa-l taiati in cuburi. Le puneti pe toate-n oala de la inceput, cu o lingura-doua de ulei. Le sotati cinci- sase minute apoi le acoperiti (dar nu de tot) cu apa calda. Le lasati sub capac pana scade apa si se inmoaie cartofii apoi adaugati rosiile pasate (o ceasca la o jumatate de chilogram de cartofi, un ardei gras si doua cepe). Lasati sa clocoteasca maruntel pana se ingroasa sosul, puneti sare si piper, rupeti frunzele de patrunjel si aruncati-le in oala, amestecati, stingeti focul, puneti capacul, la felicita!
Mod de servire
Tocana-i gata, iar langa ea va mai trebuie doar doua felii de paine, sa aveti cu ce intinge-n blid dupa ce mancati legumele. Rea n-o sa fie, va garantez.