Ingrediente
500 g ficat de puiun paharut de coniac
niste piper proaspat
o ceapa sanatoasa
o lingura de ulei
un ou,
o lingura de faina,
putina sare si putin pipe
o lingurita de patrunjel tocat
Mod de preparare
Am gasit (mai demult) o serie de metode foarte bune de a impaca ficatul cu alcoolul. Una dintre ele vi se dezvaluie in povestea de fata. Care poveste ne duce putin si spre cantonul Berna, de unde revenim cu o garnitura ce se poate manca si fara felul de baza de langa ea, rosti pe numele sau. Dar, sa o luam cu binisorul si de la inceput:Ficatul, de pui de data asta si cam o jumatate de kilogram, se spala si se curata de pielite, apoi se pune intr-un vas și se lasa la hodina un sfert de ceas, cu un paharut de coniac din cel bun si niste piper proaspat rașnit. O ceapa sanatoasa si maricica se curata de coaja si se taie-n bucați nu mici, ci maricele. Se pun si ficatul si ceapa in aceeasi tigaie, cu o lingura de ulei. Tigaia se pune pe foc mic si se tine acolo mai bine de un sfert de ceasa, sa lase ceapa dulceturile din ea, sa se inmoaie si sa faca sos bun in jurul ficatului. Sare puteți adauga la final, și, sa va spun drept, puteți pune și o ceașca de apa calda peste ficat dupa ce s-a inmuiat ceapa nițel.