marți, 7 decembrie 2010

Steluta pentru Mos Nicolae

Ingrediente


  • 400 g biscuiti petit beurre
  • 50 g cacao
  • 100 g nuci prajite
  • 50 g stafide
  • 3 cubulete de rahat
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • esenta de cafea
  • esenta de rom
  • coaja rasa de portocala
Glazura :
  • 150 ciocolata amaruie
  • 30 g unt
  • 100 ml frisca lichida
Ornat :
  • frisca lichida
  • colorant alimentar rosu si verde
 
Mod de preparare
 
Se face un sirop din  apa, zahar si cacao. Se fierbe pana se dizolva zaharul, apoi se lasa la racit.
Biscuitii se zdrobesc intr-un castron mare. Se toarna deasupra siropul si se amesteca bine.



Untul la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul si esentele, apoi se adauga peste biscuitii inmuiati in sirop si se omogenizeaza bine. Se adauga nuca prajita si zdrobita mai mare, stafidele, rahatul taiat cubulete si coaja rasa de portocala. Se amesteca totul foarte bine , apoi se pune intr-un castron tapetat cu folie de plastic. Se da la congelator.
Se prepara glazura :  se pun la foc foarte mic frisca lichida, untul si ciocolata rupta in bucatele. Se topeste totul, apoi se da putin la racit.


Se rastoarna tortuletul pe un platou si se glazureaza. Se orneaza cu frisca batuta spuma tare alba sau amestecata cu colorant alimentar. Se da la rece pana a doua zi.