marți, 7 decembrie 2010

Calcan prajit cu sos de unt

Ingrediente

  • 1 buc calcan [ 400 gr]
  • 2 linguri  faina alba
  • sare
  • piper
  • ulei pt prajit
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zeama klamaie
  • sare
  • patrunjel verde
  • 2 catei usturoi
  • ardei , masline , ceapa verde - pt decor 

Mod de preparare 

Calcanul se spala se condimenteaza cu sare si piper  , se pudreaza cu faina si se prajeste in ulei incins .

Untul se topeste cu grija si se amesteca cu usturoi pisat , zeama de lamaie , sare si patrunjel tocat .

Am servit calcanul cald cu sosul de unt deasupra insotit de cartofi prajiti si decorat cu ardei , masline , ceapa verde .


Tipsuri

  • La prajit intoarceti calcanul cu mare grija cu o palet , fiind plat e fragil , in pericol sa se desfaca .