marți, 7 decembrie 2010

Snitele de pui marinat in iaurt

O reteta extrem de simpla si la indemana oricui. Pieptul de pui marinat in iaurt are doua mari avantaje: carnea devine moale si suculenta si nu mai trebuie sa folosim oua, ci doar le dam prin pesmet si gata. Ies extraordinar de bune. In iaurt puteti adauga daca doriti diferite arome ca sa fie mai parfumata carnea. Daca nu, puteti adauga doar sare si piper pentru ca ies delicioase si asa.


Ingrediente:
500 gr piept de pui feliat
150 gr iaurt simplu
sare
piper
pesmet
Taiem pieptul de pui in felii subtiri (daca doriti puteti taia feliile mai grosute),


si le punem intr-un vas sau intr-o farfurie mai adanca. Turnam iaurtul amestecat cu sare si piper peste feliile de pui, si eventual aroma dorita de dumneavostra, si le lasam la frigider la marinat pentru 30-45 minute maxim.
Punem pesmetul intr-o farfurie (eu am adaugat jumatate lingurita de curcuma in pesmet dar nu este deloc obligatoriu), si dam prin pesmet feliile de pui, scurse bine de marinata, pe ambele parti,


Le prajim in ulei sau la cuptor la 180 grade pentru 15 minute.
Le servim acompaniate de piure de cartofi si eventual legume de sezon crude: rosii, castraveti, etc.

Pofta buna!!