marți, 7 decembrie 2010

Aripioare de pui crocante

Daca sunteti amatori de aripioare crocante cu un gust dulce acrisor, va invit sa incercati aceasta reteta pentru ca este delicioasa si simplu de facut.


Ingrediente:
10-12 aripi de pui
125 gr ketchup
50 gr otet de mere
1 ceapa rosie mica
50 gr zahar brun
1 lingura sos worcester
1 pahar de vin alb
1 varf cutit boia iute
1 lingurita curry
3 linguri ulei arahide/floarea soarelui
sare
piper
Pentru inceput va recomand sa folositi un ketchup bio sau facut in casa. Eu am achizionat in vara 2 l de ketchup facut la o ferma bio din apropiere si este excelent.
Taiem aripile de pui in doua pe lungime si varfurile aripilor.
Spalam bine aripioarele si le lasam la scurs pana pregatim marinata,


Punem intr-un vas ketchup-ul, 1 ceapa rosie tocata fin, vinul alb, otetul, uleiul, lingurita de curry, boiaua, salsa worcester, zaharul, sarea si piperul dupa gust si amestecam bine.
Introducem aripioarele in marinata, avand grija sa fie complet acoperite de marinata. Daca nu sunt acoperite complet, mai adaugam vin alb. Acoperim vasul cu un capac si le bagam la frigider pentru 2-3 ore.


Dupa 3 ore , scoatem vasul din frigider, scurgem bine aripioarele de marinata si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
 
 
Le introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute, dupa care crestem temperatura la 220 grade si le mai lasam pentru inca 10 minute.
Le servim fierbinti alaturi de salata si ketchup.

Pofta buna!