marți, 7 decembrie 2010

Pulpe de curcan la cuptor

Nu pot sa spun ca sunt mare amatoare de carne de curcan dar de data asta mi-a placut enorm cum a iesit. Pulpele au fost suculente si foarte aromate datorita condimentelor folosite.



Ingrediente:
3 pulpe curcan
2-3 frunze menta
2-3 fire maghiran
timo (cimbru proaspat)
5-6 catei usturoi
salvie
3 frunze dafin
1 pahar vin alb
1 pahar apa
sare
piper
boia dulce
ulei masline
cartofi
Crestam pulpele din loc in loc si le impanam cu feliute de usturoi. Le ungem bine cu ulei de masline,  cu sare, boia dulce si piper. Tocam marunt salvia, 2-3 frunze de menta, maghiran, timo, si tavalim pulpele prin acest amestec aromat.
Le asezam intr-o tava unsa cu ulei de masline, adaugam  un pahar de vin alb si unul de apa, 2-3 frunze de dafin si cativa catei de ustori necuratati dar zdrobiti putin,


Acoperim tava cu folie de aluminiu si o bagam in cuptorul preincalzit la 200 grade. Dupa 30 minute, descoperim tava, le intorcem pe cealalta parte, adaugam cativa cartofiori curatati si taiati cubulete, o acoperim din nou cu folie de aluminiu si o mai lasam inca 30 de minute la cuptor.
Cand carnea si cartofii sunt patrunsi, descoperim tava si ii mai lasam inca vreo 20 minute sa se rumneasca. 


Pofta buna!!