marți, 7 decembrie 2010

Sarmale cu fasole boabe (de post)

Ingrediente

  • 300 g fasole alba,boabe
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceasca orez
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 cana apa
  • sare,piper
  • 1 varza murata
  • cimbru
Mod de preparare
  Fasolea se spala si se pune in apa rece la inmuiat,cu o seara inainte.A doua zi se pune fasolea la fiert cu sare si in apa in care a stat peste noapte,dupa ce da in cateva clocote se schimba apa si se pune din nou la fiert pana se inmoaie bine boabele.
Ceapa se toaca marunt,morcovul se da pe razatoare,ardeiul se taie cubulete mici;se calesc impreuna pana se inmoaie;se condimenteaza.


Se adauga fasolea boabe si se amesteca cu grija.Orezul se spala si se pune peste legume impreuna cu o cana de apa si pasta de tomate.Se fierb pana scade tot lichidul;se lasa la racit.
Se desfac foile de varza,iar cotoarele se toaca marunt si se pun intr-o oala,se presara cimbru si pasta de tomate desfacuta in putina apa.  Pe fiecare foaie de varza se pune cate o lingura din compozitie si se infasoara sarmalele;se aseaza in oala in forma de floare,se presara cimbru si putina pasta si se pune un alt strat de sarmale pana se termina compozitia.



Deasupra se toaca varza,se presara cimbru si se pune putina pasta de tomate
Se umple oala cu apa si se fierb sarmalele intre 60-90 min la foc mediu.