Ingrediente
- 5 oua,
- 10 linguri zahar,
- 17 linguri faina,
- 1/2 praf de copt,
- 1 varf cutit sare,
- 1 pliculet zahar vanilat,
- 2 lingurite esenta de rom.
- 60 grame unt,
- 1 lingura lapte,
- 1 lingura zahar si 2 linguri pline de cacao(eu am pus trei si tot nu a iesit destul de colorat ,cacaua nu a fost neagra).
Mod de preparare
Albusurile le batem spuma cu zaharul si sarea,adaugam galbenusurile pe rand,apoi faina amestecata cu praful de copt amestecam bine pana la omogenizare, dupa care impartim compozitia in 2 pt ca intr-una o sa punem crema de cacao.Crema de cacao o facem asa: punem toate ingredientele la foc si lasam pana se ingroasa, o luam de pe foc si lasam sa se raceasca, dupa ce s-a racit o punem intr-una din compozitii si amestecam bine.Tapetam o tava pt chec cu putin unt si putina faina dupa care punem compozitia o lingura cu cacao una alba si tot asa pana le terminam.
Il punem la copt la 180 grade 45 minute, iar dupa ce s-a copt lasam la racit si pana se raceste facem glazura: punem ciocolata cu frisca la foc mic pana ce se topeste ciocolata, o luam de pe foc si turnam peste chec pe toata suprafata lasam la racit undeva la rece si taiem a doua zi sau dupa ce se intareste ciocolata.