marți, 7 decembrie 2010

Chec in doua culori

Ingrediente

  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 17 linguri faina,
  • 1/2 praf de copt,
  • 1 varf cutit sare,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 2 lingurite esenta de rom.
Pentru crema de cacao avem nevoie de
  • 60 grame unt,
  • 1 lingura lapte,
  • 1 lingura zahar si 2 linguri pline de cacao(eu am pus trei si tot nu a iesit destul de colorat ,cacaua nu a fost neagra).
Pentru ornat, asta e optional -2 linguri frisca lichida si o ciocolata.


Mod de preparare

Albusurile le batem spuma cu zaharul si sarea,adaugam galbenusurile pe rand,apoi  faina amestecata cu praful de copt amestecam bine pana la omogenizare, dupa care impartim compozitia in 2 pt ca intr-una o sa punem crema de cacao.
Crema de cacao o facem asa: punem toate ingredientele la foc si lasam pana se ingroasa, o luam de pe foc si lasam sa se raceasca, dupa ce s-a racit o punem intr-una din compozitii si amestecam bine.Tapetam o tava pt chec cu putin unt si putina faina dupa care punem compozitia  o lingura cu cacao una alba si tot asa pana le terminam.




Il punem la copt la 180 grade 45 minute, iar dupa ce s-a copt lasam la racit si pana se raceste facem glazura: punem ciocolata cu frisca la foc mic pana ce se topeste ciocolata, o luam de pe foc si turnam peste chec pe toata suprafata lasam la racit undeva la rece si taiem a doua zi sau dupa ce se intareste ciocolata.