marți, 7 decembrie 2010

Pui aromat pe sticla

Ingrediente

  • pt sticla: cimbru , busuioc , marar, verde sau uscat + foi dafin .
  • 1 pui pt grill mare.
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingura usturoi pisat
  
Mod de preparare

Puiul se curata si se spala bine.
Se face un sos format din ulei , sare , piper , boia , otet balsamic , mustar si miere .
Cu  jumatate din sos  sos se  maseaza puiul care apoi se pune,, in picioare '' pe o sticla [ de preferinta cu gatul mai gros, are stabilitate mai buna ]. In sticla ati introdus in prealabil apa , marar , busuioc , cimbru , foi de dafin [ aburii  aromati eliberati la caldura vor ,, imbraca''  puiul  care va capata un gust delicios ]




Puiul pe sticla se aseaza intr-o cratita si se da la cuptor cam o ora si jumatate daca e mare. Din cand in cand stropiti oratania cu restul de sos si il impungeti cu furculita sa se patrunda mai bine.
Nu e nevoie de alta garnitura decat o salata mare de cruditati .

                                        Pofta mare !


Tipsuri

  • Varfurile la aripi  se prajesc primele fiind mai subtiri , pentru a nu se bronza prea tare infasurati-le cu folie de aluminiu .