Ingrediente
- pt sticla: cimbru , busuioc , marar, verde sau uscat + foi dafin .
- 1 pui pt grill mare.
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- boia
- 2 linguri miere
- 2 linguri mustar
- 2 linguri otet balsamic
- 1 lingura usturoi pisat
Mod de preparare
Puiul se curata si se spala bine.
Se face un sos format din ulei , sare , piper , boia , otet balsamic , mustar si miere .
Cu jumatate din sos sos se maseaza puiul care apoi se pune,, in picioare '' pe o sticla [ de preferinta cu gatul mai gros, are stabilitate mai buna ]. In sticla ati introdus in prealabil apa , marar , busuioc , cimbru , foi de dafin [ aburii aromati eliberati la caldura vor ,, imbraca'' puiul care va capata un gust delicios ]
Puiul pe sticla se aseaza intr-o cratita si se da la cuptor cam o ora si jumatate daca e mare. Din cand in cand stropiti oratania cu restul de sos si il impungeti cu furculita sa se patrunda mai bine.
Nu e nevoie de alta garnitura decat o salata mare de cruditati .
Pofta mare !
Tipsuri
- Varfurile la aripi se prajesc primele fiind mai subtiri , pentru a nu se bronza prea tare infasurati-le cu folie de aluminiu .