miercuri, 8 decembrie 2010

Krem a la Krem

Ingrediente

  • 9 oua
  • 1 plic  si jumatate Crema Ole cu gust de ciocolata
  • 2 plicuri Crema Ole cu gust de vanilie
  • 9 linguri zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 150 gr unt
  • rom
  • 200 gr ciocolata lapte

Mod de preparare

Blat
9 oua
9 linguri de zahar
1 plic si jumatate Crema Ole cu gust de ciocolata de la Dr.Oetker

Crema
400 ml frisca lichida
300 ml lapte
2 plicuri Crèma Ole cu gust de vanilie Dr.Oetker
Glazura
100 ml frisca
200 gr ciocolata cu lapte
150 gr unt gras
1 lingura rom



Pentru Blat: 
 
Se separa ouale, albusul se bate spuma adaugand pe rand zaharul,pana se obtine o spuma lucioasa si tare.
Se incorporeaza pe rand galbenusurile si apoi praful Crèma la rece amestecand usor cu o spatula.
Se tapeteaza o tava (la cantitatea asta,eu am folosit tava mare de la aragaz),se pune compozitia si se da la cuptor.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade circa 25 min. Se verifica daca este copt cu testul "scobitorii".
Blatul nu va creste foarte mult si probabil se va lasa dupa ce se scoate de la cuptor.
Se lasa sa se raceasca si se prepara crema.
 

Crema: 

Se amesteca frisca cu laptele rece si praful de Crema Ole.Se mixeaza totul la viteza mare,obtinandu-se o crema spumoasa.
Crema se pune pe blatul rece si se da la frigider.
Intre timp preparam glazura
 

Glazura 

Ciocolata rupta bucati,untul cubulete si frisca se pun pe foc si se amesteca pana se topeste toata ciocolata.Se adauga o lingura de rom.
Se lasa sa se raceasca,dar sa nu se intareasca prea mult.
Se pune cate o lingura peste prajitura rece,incepand de la mijloc inspre margini.