marți, 7 decembrie 2010

Cotlete de porc in sos de vin rosu


Ieri la pranz am savurat, alaturi de o mamaliga aburinda, aceste minunate cotlete de porc. De cand am plecat de acasa rar gatesc mancare cu sos dar toamna si iarna mai ales nimic nu poate fi comparat cu o mancare gustoasa cu sos.
Reteta este foarte simpla si accesibila asa ca va invit sa o incercati in caz ca nu o cunoasteti deja.

Ingrediente:
4 cotlete de porc
2 pahare vin rosu de buna calitate
3 frunze salvie
2 crengute maghiran
3-4 catei usturoi
sare
piper
ulei
Prajim cotletele pentru 4 minute pe fiecare parte  in 4-5 linguri de ulei intr-o tigaie  destul de larga astfel incat sa nu fie nevoie sa suprapunem feliile de carne.


Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti adaugam sarea si piperul,
 

si cateii de usturoi taiati in feliute subtiri, crengutele de maghiran si frunzele de salvie rupte in bucatele cu mana,
 

Adaugam vinul rosu si lasam tigaia pe foc mic, initial fara capac. Cand vinul s-a evaporat aproape in totalitate adaugam un pahar mic de apa si acoperim tigaia,
 
 
In cazul in care cotletele nu sunt fragede dupa primul pahar de apa, mai adaugam unul , acoperim tigaia si o lasam pe foc mic pana cand sosul scade.
Cand carnea este frageda si sosul a scazut si a capatat o consistenta cremoasa, stingem focul si servim alaturi de mamaliga.
Pofta buna!!
Sfat: Daca nu aveti maghiran sau salvie, le puteti inlocui cu cimbru.