miercuri, 1 decembrie 2010

Cum isi dezvolta copilul tau abilitatile?

Pentu ca un copil sa se dezvolte cat mai armonios si pentru a-si putea dezvolta de mic abilitatiile, este necesar ca din dulapiorul de jucarii sa nu lipseasca diversele jocuri care ii dezvolta memoria, abilitatiile si perspicacitatea. Fiecare copil se naste cu aceste abilitati, dar daca nu sunt cultivate, ele se pierd in timp.
Din gama EduKid eu as alege pentru copilul meu jocul "Alfabetul, numerele si adunarea", deoarece este un joc creativ, care dezvolta imaginatia copiilor, modul lor de a gandi, de a se exprima si de a socoti.
Acest joc este ideal pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 4-8 ani, deoarece in aceasta perioada copilul incepe sa invete sa numere, sa citeasca, sa socoteasca, iar acest joc ii dezvolta imaginatia foarte mult. Fiind alcatuit din piese puzzle, copilul este pus sa isi dezvolte ideile proprii si imaginatia.
Intr-un secol in care tehnologia avanseaza de la o zi la alta, e bine sa avem grija de copiii nostri si sa nu pierdem si asa putinele jocuri copilaresti care au mai ramas.
E adevarat ca in ziua de azi e mult mai simplu sa folosesti pc-ul, iti ofera toate informatiile de care ai nevoie, insa toate aceste oportunitati le transmitem mai departe copiilor, uneori fara sa ne dam seama. Le aratam beneficiile pc-ului si omitem sa-i indrumam sa treaca prin procesul de invatare clasic, prin care am trecut si noi - aranjarea cuburilor sau constructiile Lego, betisoarele de numarat si socotitoarea, carti de colorat, scrierea de mana...



Din pacate, traditiile se cam pierd, iar calculatorul devine unul din elementele principale in procesul de invatare al unui copil. Multi parinti prefera sa le cumpere copiilor jocuri pentru calculator in loc sa opteze pentru jocuri traditionale sau carti cu povesti.
Tot din cauza pc-ului, multi dintre parinti renunta la a-si mai petrece timp cu proprii copii si uita ca cea mai importanta treapta in procesul de invatare si educare al unui copil, este interactiunea cu cei din jur. Studiile facute in ultima vreme au demonstrat ca un copil care isi petrece majoritatea timpului in fata unui monitor, pierde multe lucruri de baza, precum bunele maniere, nu isi dezvolta vocabularul, in timp se poate inchide in el si suferi de depresie, obezitate..



Este important ca, copiii sa interactioneze cu alti copii, cu adulti, cu animale, sa invete ce este respectul, sa aibe grija de natura..
Asa ca, dragi parinti, haideti sa deschidem ochii si sa nu lasam aceasta era tehnologica sa ne distruga copiii, sa ne ocupam mai mult de ei, sa ne jucam cu ei, sa le citim si sa ii ajutam sa isi dezvolte abilitatiile cat mai bine.
EduKid  a facut primul pas.... restul drumului ni-l facem noi!


Acest articol participa la concursul organizat de EduKid.

Abilitatile in educatia copilului