luni, 29 noiembrie 2010

Rulada cu carnati si branza telemea

Ingrediente

- 5 oua

- 75 g cas ras

- 2 linguri faina

- sare

- piper


Umplutura:

- 500 g branza telemea uscata sau branza de burduf

- 50-75 g unt

- 2 lingurite boia dulce

- sare, piper dupa gust

- carnati afumati sau cremvusti


Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 175 grade C.

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare, apoi se amesteca usor cu galbenusurile frecate cu sare, piper, cas si faina.
Se unge si tapeteaza o tava (ca cea de aragaz) cu unt si faina sau se foloseste hartie de copt.
Se intinde blatul in tava si se niveleaza pentru a fi cat mai uniform. Se coace timp de 8-10 minute pana cand prinde culoare aurie.

Cand blatul este copt se scoate pe un prosop de bucatarie umed si se ruleaza cu partea de jos in sus. (Eu am folosit hartia de copt) Se lasa la racit.

Intre timp se face umplutura: Branza telemea se zdrobeste marunt, se adauga untul, boiaua si sarea si piperul (Nota: Atentie la sare, caci branza s-ar putea sa fie deja sarata).
Cu ajutorul mixerului se amesteca toate pana ce obtinem o pasta destul de uniforma. Daca este nevoie se poate adauga mai mult unt, iar daca folositi branza de burduf antitatea de unt s-ar putea sa fie mai redusa.

Cand blatul s-a racit, se desface si se unge pe toata suprafata cu pasta de branza.
La unul din capete, pe lungime, se aseaza in linie carnatul, dupa care se ruleaza totul cat mai strans.



Mod de servire:

Se imbraca rulada in folie de plastic si se da la rece cel putin 2 ore, dupa care se taie felii si se serveste.