luni, 29 noiembrie 2010

Painici in tigaie cu ceapa verde si bacon

Ingrediente

  • 2 cani faina
  • 1/4 cana apa calda
  • 1/2 lingurita sare
  • ceapa verde
  • bacon
  • ulei de masline

Mod de preparare

Faina se pune intr-un vas incapator si se amesteca cu sarea.Se face o groapa in mijloc si se adauga apa treptat pana se formeaza un aluat neted si elastic.Se framanta 5 min.Un vas se unge cu ulei si se pune bila de aluat.Se lasa sa se odihneasca 30 de min.
Ceapa se taie rondele si baconul bucatele.Aluatul se imparte in 5 bucati egale si se intinde o bucatica pe masa infainata,intr-un dreptunghi.se unge cu ulei si se presara rondele de ceapa verde si bucatele de bacon.Se ruleaza strans si se formeaza un melc,apoi melcul se intinde in forma rotunda si se pune intr-o tava de teflon incinsa,si se coace pe ambele parti cate 3-4 minute.La fel se procedeaza si cu restul.