luni, 29 noiembrie 2010

Gulas in paine

Ingrediente

  • -500 g muschi de porc(fara grasime)
  • -6 cartofi medii
  • -2 cepe mari sau 4 mici
  • -1 morcov
  • -1 ardei
  • -1 lingurita boia de ardei dulce
  • -sare de mare(rasnita kotaniy)
  • -chili(rasnita kotaniy)dupa gust
  • -piper(rasnita kotaniy)
  • -pasta de tomate/rosii in bulion/suc de rosii/3 rosii decojite
  • -2 ligura faina
  • -1 foaie de dafin
  • -patrunjel
  • -6 chifle mari


Mod de preparare

1. Carnea se taie bucati,se condimenteaza si se prajeste bine in ulei.Cand carnea este bine rumenita se adauga ceapa tocata solzisori(mai mare)si se lasa pana se inmoaie putin.


2. Se adauga si ardeiul tocat si morcovul dat pe razatoare sau tocat si se amesteca bine,apoi cartofi taiati sferturi.Se pune chili,sare si piper si apa cat sa acopere totul.Se pune capacul si se lasa sa fiarba pana se inmoaie cartofii,apoi se adauga boiaua si rosiile si se mai lasa 10 min.



















3. Cand este gata se amesteca 2 linguri de faina cu 4 de apa si se pune amestecul in cratita amestecand incontinuu.Se ia de pe foc si presara patrunjel tocat/uscat.



4. Gulasul se serveste in chifle,la care le-am taiat un capacel si am scos o parte din miez.