luni, 29 noiembrie 2010

Cartofi la cuptor cu ragu de carne si sos bechamel

Ingrediente

  • aprox 1 kg cartofi
  • ragu de carne( eu am mai avut ragu bolognese)
  • 100 g sunca
  • 2 oua
  • 100 g parmezan
  • 150 g mozzarella
  • sos bechamel
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Am fiert cartofii in coaja, i-am curatat si i-am lasat asa intregi.
Am facut sosul bechamel astfel: am topit 50 g margarina RAMA, am adaugat 2 lg faina si am lasat un min, am pus apoi o cana de lapte si am invartit bine sa nu ramana cocoloase. Apoi am taiat marunt mozarella si am adaugat-o in sos, am lasat la fiert pana s-a topit  si a devenit un sos grosut. am adaugat condimente pt sosuri si putina vegeta.
Am taiat sunca marunt.
Separat, intr-un vas termorezistent, am taiat rondele jumatate din cartofi, am presarat cu vegeta si piper si am pus jumatate din ragu, apoi am batut un ou cu o lg de parmezan si am pus peste. Am  pus apoi al doilea strat de cartofi, am repetat operatiunea si am adaugat si sunca. Am batut un al doilea ou cu o alta lg de parmezan si am pus peste tot, apoi am turnat sosul fierbinte, ca sa-l pot intinde uniform.
Am bagat la cuptorul preincalzit la 200 g pt 20 min, am scos si am presarat parmezan deasupra si am mai lasat 10 min sa se rumeneasca( s-a rumenit insa cam mult...ihhhhh)
Am servit cu smantana.