luni, 29 noiembrie 2010

Cartofi gratinati pe pat de paine

  • Ingrediente

    trei-patru cartofi medii, fierti in coaja
    o ceasca de lapte
    doua oua
    patru felii de paine HapiHap
    sare
    piper
    cascaval
    patrunjel
    unt
  • Mod de preparare


    Mancare aceasta poate parea saracacioasa, lipsita de stralucire. Nu e, ii lipseste doar poleiala, altfel, e o mancare absolut respectabila, satioasa si gustoasa. Se face din lucruri putine si fara mare efort. E nevoie pentru ea de trei-patru cartofi medii, fierti in coaja. Fiertul lor ia aproape o jumatate de ceas, timp in care se poate incinge cuptorul si se pot face celelate lucruri trebuitoare pentru mancarea aceasta. Adica, se poate procura laptele (o ceasca), paine HapiHap (patru felii, care pot fi si uscate, ba chiar ar fi bine sa fie asa) si doua oua. Laptele si ouale se bat impreuna, presarate cu sare si prafuite cu piper. Painea HapiHap se tavaleste prin amestecul acesta si se asaza pe fundul unui vas termorezistent, uns bine cu unt. Peste un strat de paine HapiHap, se pune un strat de cartofi fiertti si taiati in rondele nu tare groase. Peste cartofi, alt asternut din paine HapiHap tavalita prin ou cu lapte. Peste painea HapiHap, iar cartofi, peste cartofi iar paine HapiHap imbibata cu din cele bune iar peste ultimul strat de paine HapiHap vine un strat grosut de cascaval ori cas dat prin razatoarea mare. Poate fi orice alta branza care se topeste/rumeneste frumos. Peste branza puteti presara verdeturi (patrunjelul merge bine si daca e copt are un gust chiar interesant) apoi puneti vasul in cuptorul incins bine, pentru cinci - sapte- zece minute, depinde cat e de incins cuptorul si cat de iute coace sus. Mancarea-i gata cand s-a rumenit branza.
  • Mod de servire

    E bine sa o lasati sa se racoreasca zece minute inainte de a o manca. Si, sa va spun drept, o puteti manca si rece, a doua zi.