luni, 2 mai 2011

Caderea parului ar putea fi oprita

Printre fricile comune ale barbatilor se numara frica de chelia iminenta. Ei bine, exista sanse sa va pastrati parul. In viitorul apropiat caderea parului ar putea fi oprita printr-un nou tratament.
Vestea mai putin buna esta ca tratamentul respectiv ar putea fi disponibil pe piata in 5 ani.
Vestea foarte buna este ca si-a dovedit eficienta. Cercetatorii de la Universitatea California au facut teste pe soareci si au vazut efectele dupa numai 5 zile.
Tratamentul cu astressin-B, injectat zilnic a ajutat la regenerarea blanii sobolanilor stresati. Efectul a durat 4 luni. Acum se asteapta testele pe subiecti umani si ceva imi spune ca nu putini vor fi cei care se vor oferi drept cobai. Fac aprecierea aceasta in contextul in care calvitia reprezinta o problema pentru doua treimi dintre barbati.
Statisticile arata ca 85% dintre barbatii cu varsta de peste 50 de ani isi pierd parul. Problema apare insa si la unii dintre cei care nu au implinit nici 21 de ani.
Cauzele sunt multiple dar cea mai comuna este gena ereditara.  Peste 95% dintre cazurile de calvitie sunt ereditare. In alte cazuri caderea parului poate fi cauzata de un exces de vitamina A, stres sau prea putine proteine.
Sfatul zilei ar fi sa nu apelati la tratamente sau produse care promit clai de par si promit ca te fac sa arati exact ca un descendent direct al lui Cousin Itt din Familia Adams. E mai sigur sa consultati un dermatolog.
Daca nu mai e nimic de facut, pana apare medicamentul minune, nu ramane decat sa va acceptati noul look.
Pana la urma caderea parului nu e cel mai rau lucru ce i se poate intampla cuiva, nu ?