luni, 2 mai 2011

Alimente care ard grasimi

Nu este un mit! Exista alimente care ard grasimi si care incluse in mod constant in meniu, contribuie, pe de o parte la  reducerea nivelului colesterolului din sange si, pe de alt ate ajuta, la eliminarea depozitelor adipoase, mai ales a celor din zonele cu mari probleme, cum sunt coapsele, fesele, abdomenul si antebratele.
    


Alimentele care ard grasimi fac parte din categoria celor pe care trebuie sa le consumi in fiecare zi pentru ca rezultatele sa fie cu adevarat eficiente. In plus, toate acestea sunt si temelia unei alimentatii sanatoase.
Un studiu efectuat in California a dovedit ca femeile care se afla in cursul unei diete pentru scaderea in greutate si care au baut mai multa apa au slabit mai repede decat cele care nu au consumat insuficiente lichide. Eficienta consumului de apa se „vede” de la un litru si jumatate de apa (sau alte lichide), in sus, pe zi. In plus, acestea au scapat mai usor de depozitele adipoase din zonele dificile. Interesant este ca cele mai bune rezultate le-au avut femeile care au baut apa plata si care au renuntat complet la bauturile acidulate (inclusiv apa carbogazoasa). Acidul carbonic din apa determina pierderea de masa osoasa prin schimbarea echilibrului de acid din sange.
Alimentele bogate in fibre si, in special, cerealele integrale, mancate la micul dejun te ajuta sa arzi de doua ori mai multe grasimi, comparativ cu persoanele care nu consuma cantitatile necesara zilnic de fibre. Doza zilnica de fibre recomandata este de 38-40 de grame in cazul barbatilor, femeilor le sunt suficiente 30 de grame de fibre. In ceea ce-i priveste pe copii, se porneste de la 10 grame, adaugandu-se atatea grame cati ani are copilul. Astfel un copil de 9 ani va avea nevoie de 10, plus inca 9 grame de fibre, in fiecare zi. Daca scopul este eliminarea grasimilor, in cursul dietelor, nutritionistii recomanda valori cuprinse intre 30 si 35 de grame, iar in conditiile unei diete bazate pe fibre alimentare, nivelul acestora poate sa ajunga pana la 50 de grame zilnic.
Seminte de in sunt unul din alimentele care ard grasimi deosebit de eficient. Prea putin folosite, acestea sunt ideale mai ales in dieta femeilor pentru ca ajuta la stabilizarea zaharului din sange, elimina grasimile si combat cele mai multe din simptomele specifice organismului feminin, pentru ca sunt foarte bogati in estrogeni vegetali, care sustin eficient sistemul endocrin.
Nucile sunt cele mai sanatoase gustari. Nu te speria de caloriile din nuci. Nucile sunt foarte bogate in acizi grasi omega-3, iar 8-10 nuci pe zi, te vor ajuta sa slabesti pentru ca intervin foarte activ in eliminarea de grasime corporala.


Ardeiul iute si alte condimente picante sunt in topul listei alimentelor care ard grasimi, pentru ca au capacitatea de a regla nivelul insulinei. Aceast hormon este responsabil de crearea de tesut adipos.
Scortisoara este un condiment care nu trebuie sa lipseasca din dieta. Poate fi adaugat in cafea, in iaurt, in cereale, in salatele de fructe. Daca consumi zilnic circa o lingurita rasa de scortisoara este suficient pentru a slabi fara nicio alta dieta, evident daca respecti un regim de viata sanatos. Faci si o favoare inimii tale, scortisoara reducand colesterolul, scrie Prevention.
Evident, din lista alimentelor care ard grasimi nu putea sa lipseasca somonul. Doar 100 de grame de somon iti ofera doza de omega 3 necesara pentru trei zile, doza de vitamina D pentru doua zile si o „portie” solida de calciu.

Combinate, asociate si consumate constant, alimentele care ard grasimi sunt unul din secretul vietii sanatoase si al unei siluete frumoase.