miercuri, 8 decembrie 2010

Tort simplu cu compot de vişine

Ingrediente:

un blat de tort din comerţ,
un litru de lapte,
un borcan de compot de vişine,
2 plicuri de budincă,
2 pliculeţe de zahăr vanilat.



Mod de preparare:


 Se prepară budinca astfel: într-o oală, se pune laptele la fiert, la foc mic, 



 se toarnă plicurile de budincă şi se amestecă în continuu până se îngroaşă. Apoi se ia de pe foc şi se lasă la răcit, NU în frigider.


Se scot sâmburii din vişine. 


 Într-o formă rotundă se aşează primul blat, se însiropează puţin cu siropul din compot,


 se unge cu o parte din budincă 


şi peste, se împrăştie vişine.




 La fel se face şi cu restul blaturilor. 


 Budinca şi vişinele se împart în cantităţi egale la câte blaturi sunt. Dacă doriţi, deasupra se poate orna cu frişcă.


Se serveşte rece.

Poftă bună!