miercuri, 8 decembrie 2010

Pizza cu blat de cartofi

Ingrediente:

500 gr cartofi,
o ceapă,
200 gr caş,
2 fire de cârnaţ,
4 ouă,
câteva măsline pentru decor,
sare, piper,
ulei,
mărar uscat.


Mod de preparare:


 Se curăţă cartofii, se spală


 şi se taie cubuleţe.


 Într-o tigaie cu ulei 


 se pun cartofii, la foc mic.


 Ceapa se curăţă, se spală şi se feliază mărunt.


 Când cartofii încep să fie moi, se adaugă ceapa şi se mai lasă pe foc mic până devine sticloasă,


amestecând din când în când.


 Se scurge uleiul din tigaie cu un capac mare sau o strecurătoare şi se pune deoparte.


 Cartofii şi ceapa se pun într-un vas şi se pisează ca piureul de cartofi.


Cârnaţul se taie rondele.

 Cele patru ouă se sparg,

 se bat ca pentru omletă 


 şi se toarnă în vas.

 Apoi se adaugă rondelele de cârnaţ, 


 se presară sare, piper, mărar uscat, după gust 


şi se amestecă bine.


 În tigaie se pune din uleiul scurs şi 


  se toarnă compoziţia din vas, întinzând-o pe toată suprafaţa ca pe o pizza, la foc mic. La nevoie se mai adaugă ulei şi se mişcă în continuu să nu se prindă de tigaie.


După aproximativ 10-15 minute se întoarce cu o farfurie mare pe partea cealaltă şi se mai lasă încă 10-15 minute, la foc mic, să se rumenească bine.


Caşul se dă pe răzătoare şi 


 după ce pizza a fost răsturnată pe un platou sau o farfurie mare, 


 se presară deasupra cât este caldă.


Se ornează cu măsline şi se serveşte caldă.

Poftă bună!