marți, 7 decembrie 2010

Somn la cuptor cu cartofi si mazare

Ingrediente

  • 1 somn [ 1 kg]
  • 2 linguri sos soia
  • 2 linguri ulei orez
  • 2 linguri otet de lamaie
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 6 catei usturoi
  • sare
  • piper 
  • boia
  • 2 morcovi
  • 1 kg cartofi
  • 1 cana mazare verde
  • 1 lamaie
  • 1 rosie
  • boia

Mod de preparare

Pestele curatat se spala , se incresteaza si se unge cu jumatate din sosul format din ulei , sos de soia , ghimbir , otet de lamaie , piper si bineinteles boia.



Pestele se aseaza intr-o tava  pe hartie de copt ,, secondat '' pe laterale de cartofi [ care in prealabil au fost curatati , taiati si spalati ], mazare vede si morcovi [ curatati , spalati si taiati rondele ].



Se  presara sare si se stropeste cu ulei , se decoreaza somnul cu usturoi, lamaia si rosia feliata : se acopera tava cu folie  de aluminiu si se da la cuptor 30 min.


Se indeparteaza folia , se stropeste somnul cu restul de sos si se mai lasa la rumenit 15 min .     

Pofta buna !!!