Ingrediente
- 1 somn [ 1 kg]
- 2 linguri sos soia
- 2 linguri ulei orez
- 2 linguri otet de lamaie
- 1 lingura ghimbir ras
- 6 catei usturoi
- sare
- piper
- boia
- 2 morcovi
- 1 kg cartofi
- 1 cana mazare verde
- 1 lamaie
- 1 rosie
- boia
Mod de preparare
Pestele curatat se spala , se incresteaza si se unge cu jumatate din sosul format din ulei , sos de soia , ghimbir , otet de lamaie , piper si bineinteles boia.
Pestele se aseaza intr-o tava pe hartie de copt ,, secondat '' pe laterale de cartofi [ care in prealabil au fost curatati , taiati si spalati ], mazare vede si morcovi [ curatati , spalati si taiati rondele ].
Se presara sare si se stropeste cu ulei , se decoreaza somnul cu usturoi, lamaia si rosia feliata : se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor 30 min.
Se indeparteaza folia , se stropeste somnul cu restul de sos si se mai lasa la rumenit 15 min .
Pofta buna !!!