joi, 9 decembrie 2010

Rulada de curcan si orez cu ciuperci

Ingrediente


  • Pentru rulada:
  • 600 g piept de curcan
  • 1 ceapa
  • 5-6 ciuperci champignon
  • mustar
  • 100 g cascaval
  • sare, piper
  • cimbru
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 cana cu apa


  • Pentru garnitura:
  • 300 g ciuperci
  • 1 canuta orez
  • 4 catei de usturoi
  • putin unt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare, piper
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • curry


Mod de preparare

Se taie pieptul de curcan si se bate putin cu ciocanul pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ungem fiecare bucata de carne cu mustar. Apoi presaram cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici.
Ceapa o taiem julienne si o asezam frumos peste cascaval. Iar la final punem ciupercutele taiate felii si presaram cimbru.



Rulam bucatile de carne cat de strans putem si prindem cu scobitori sau legam cu ata. Asezam rulourile astfel formate in tava unsa cu ulei. Presaram deasuppra cimbru si adaugam jumatate de cana de apa.
Acoperim cu capac sau folie de aluminiu si dam la cuptor la foc potrivit pentru trei sferturi de ora.
Luam apoi folia jos si mai lasam 10-15 minute ca sa se rumeneasca.
Lasam cateva minute sa se racoreasca si apoi o portionam. 



Cat timp carnea este la cuptor ne ocupam de garnitura.
Curatam ciupercile si le taiem sferturi. Daca sunt micute le putem taia numai pe jumatate.
Spalam bine orezul, in mai multe ape si il punem la fiert in apa cu sare si putin curry. Cantitatea de apa trebuie sa fie dublul celei de orez. Daca mai trebuie, mai adaugam. Lasam pana s-a fiert, iar apoi scurgem apa.
Ciupercile le punem pe foc intr-o cratita in care am topit untul.
Punem capacul si lasa sa se inabuse, amestecand din cand in cand. Potrivim de sare si lasam 10 minute sa fiarba.


Adaugam cimbrul si usturoiul pisat, iar apoi zeama de lamaie. Stingem focul si adaugam patrunjel verde tocat.
Amestecam ciupercile cu orezul fiert.
Servim alaturi de rulada de curcan.