miercuri, 8 decembrie 2010

Pulpe in sos Bechamel

Ingrediente

  • 1 kg pulpe intregi,
  • 100 gr unt,
  • 50 gr faina,
  • 250 ml lapte,
  • 500 gr smantana pt gatit,
  • 1 legatura patrunjel tocat,
  • sare,piper,vegeta
  • 1cub vegeta de pui,
  • 1 fir ceapa verde

Mod de preparare
  Pulpele se taie in doua,se sareaza si se pipereaza.50gr unt se pune intr-o tigaie mai mare,se lasa sa se topeasca apoi se pun pulpele care se lasa la prajit,intorcand din cand in cand,pana terminam sosul.



50 gr unt se pune la topit,apoi se adauga faina,amestecand repede sa nu se faca cocoloase,apoi punem smantana si laptele si amestecam bine.Lasam la foc mic 15minute,amestecand sa nu se prinda sosul.


Prajeala de la pulpe se arunca,apoi turnam sosul peste pulpe,punem si firul de ceapa taiat rondele si punem din nou pe foc inca 20-25minute,acoperim cu un capac si amestecam din cand in cand.Saram si piperam,daca mai este nevoi,punem vegeta si cubul de vegeta.