marți, 7 decembrie 2010

Piept de porc cu orez si ciuperci

Ingrediente

  • 500 gr piept de porc
  • 2 morcovi
  • usturoi
  • condimente
  • sos de soia
  • mustar
  • busuioc,rozmarin
  • ulei
  • orez
  • ciuperci
  • ceapa verde
  • smantana
  • verdeata

Mod de preparare

Se face un amestec de condimente,mustar,sos de soia,rozmarin si se pune carnea la marinat pana a doua zi.
A doua zi,se pune intr-un vas de lut,in care am pus putin ulei,impreuna cu morcovi,usturoi si apa cat sa acopere carnea.
Se pune la cuptor,aproximativ o ora.Cand este de jumatate fiarta se adauga si putin busuioc.
Ciupercile se spala,se taie felii,se pun la prajit cu ceapa verde intr-o tigaie cu putin ulei.
Cand s-au prajit se adauga 2 linguri de smantana,verdeata,sare si piper.




Orezul se spala.Intr-o cratita se pune putin ulei,ceapa verde taiata rondele si morcovi razuiti precum taieteii.
Se calesc putin ,apoi se adauga orezul si se prajeste si el putin.
Se pune apa de doua ori cat cantitatea de orez.Se lasa sa fiarba.Se condimenteaza si la urma se adauga verdeata.Se lasa sa mai stea in vasul acoperit.