miercuri, 8 decembrie 2010

Vinete pane

Ingrediente:
  
o vânătă mare, 
4 ouă,
sare, 
condiment Delikat, 
făină cât cuprinde, 
ulei pentru prăjit.


Mod de preparare:

 Se spală vânăta, se îndepărtează codiţa şi se taie felii de dimensiuni potrivite, dar nu foarte groase.

 Într-un castron se sparg ouăle, se adaugă sare şi condiment Delikat,

 se bat cu o furculiţă,

 apoi se adaugă făină, şi se amestecă până se obţine un aluat de consistenţă potrivită.

 Se trec feliile de vinete, pe ambele părţi, prin această compoziţie şi

 se pun la prăjit în ulei încins, la foc potrivit.

 Se lasă la rumenit pe ambele părţi şi când furculiţa intră cu uşurinţă în feliile de vinete, se scot pe o farfurie cu şervet de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei.

 Se servesc proaspete, ca atare, cu pâine, dar sunt delicioase cu cartofi prăjiţi şi mujdei de usturoi.

Poftă bună!