joi, 9 decembrie 2010

Ciuperci umplute

Ingrediente

  • 200 g ciuperci champignon mici
  • 150 g pate
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • sare, piper
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri hrean cu iaurt (am avut gata amestecat)
  • patrunjel verde
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se curata ciupercile, se scot coditele si se umpe cu pateu, cu ajutorul unei lingurite.
Se bat ouale cu putina sare iar pesmetul se amesteca cu sare si piper.
Se dau ciupercile prin faina, ou apoi pesmet si se prajesc in uleiul incins (Vor face un pic de galagie si deranj in bucatarie).
Se scot pe un servetel de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Pentru sos:
Amestecam samantana cu hreanul si iaurtul, condimentam si adaugam patrunjelul verde taiat.
Se serveste impreuna cu ciupercile umplute.