joi, 2 decembrie 2010

Exercitii pentru un abdomen de invidiat

Daca esti ca mine, te invinovatesti de fiecare data cand intalnesti reflexia in oglinda si realizezi ca a trecut inca o zi si nu ai facut acele 100 de abdomene pe care ti le-ai propus. Consumata de dezamagirea de sine, ratezi si urmatoarele zile, pana ce ajungi, intr-un final, sa detesti ideea de sport.
Unde s-a produs greseala? In faptul ca multe dintre noi nu intelegem ideea de sport, de a slabi sau a ne mentine in forma. Precum orice activitate ce necesita daruire, activitatea fizica trebuie sa aiba o radacina. Incepe cu un gand, cu dorinta de a fi sanatoasa si de a arata bine. Daca iti propui sa ai o silueta de vis si un abdomen bine lucrat, este vital sa iti creezi un cadru relaxant in care sa practici exercitiile tale preferate si sa iti setezi o tinta realizabila de la care nu te mai poti abate.
Uite cateva metode prin care poti obtine abdomenul plat la care ai visat. Alege tehnica preferata si porneste in cautarea siluetei pierdute. Noi iti garantam ca functioneaza!
1. Abdomene cu ridicari ale picioarelor la 45 º
Ce trebuie sa faci : pozitia initiala presupune ca tu sa stai intinsa pe spate, cu genunchii indoiti si talpile pe podea. Mai apoi, trebuie sa iti tii mainile la ceafa, sa intinzi un picior si simultan, sa ridici capul, gatul, umerii la 20 cm de sol in acelasi timp cu piciorul flexat. Ramai in aceasta pozitie timp de 5 secunde. Repeta tehnica pentru a face 20 de abdomene, alternand picioarele.
 

2. Flexari laterale
Pozitia initiala presupune sa stai cu picioarele departate, genunchi putin flexati, tinand o sticla de 1 litru de apa cu ambele maini deasupra capului. Inclina-ti trupul spre dreapta si putin inainte. Mentine pozitia timp de cateva secunde, revin-o la cea initiala si repeta exercitiul pentru partea stanga. Repeta de 10 ori, alternand partile. 


3. Abdomene cu genunchii indoiti
Stai intinsa pe spate, bratele asezate pe langa corp cu palmele pe sol si indoaie-ti genunchii incat sa fie la 90 º. Dupa ce adopti pozitia corecta, ridica-ti trunchiul spre genunchi astfel incat sa realizezi 25 de abdomene.


4. Rasucirea verticala
Exercitiul acesta il poti face in pozitie verticala, stand cu picioarele departate si genunchii usor indoiti, tinand in fata ta, cu ambele maini, o sticla de apa la 1 litru. Ridica incet piciorul stang, pastrandu-ti greutatea in perechea lui. Cu muschii abdominali incordati, rasuceste-ti trunchiul spre stanga, inapoi central si apoi spre dreapta. Repeta miscarea de 15 ori, pentru fiecare picior aflat in echilibru.


5. Pozitia scandura

Tot ce trebuie sa faci pentru acest tip de exercitiu este sa ajungi in pozitia in care trebuie si sa ramai nemiscata. Trebuie sa ajungi cu partea laterala spre sol, sprijinindu-te in antebrat si calcaiul corespunzator mainii pe care o folosesti. Bratul care atinge solul trebuie sa creeze un unghi de 90 º cu varful la subrat, iar celalalt brat un unghi de 90 º cu varful in partea interioara a cotului, mana fiind plasata pe sold. In ceea ce priveste picioarele, acestea trebuie sa fie lipite si intr-o pozitie dreapta. Acum, trebuie doar sa iti menti echilibrul in aceasta ipostaza, incordand muschii abdominali. Este o modalitate excelenta de a realiza abdomenul la care visezi.
Acum ca stii cum poti sa obtii un abdomen ferm, nu mai ai nicio scuza. Daca iti doresti un corp de invidiat, secretul sta in munca, rabdare si o ambitie de fier. Eu nu va pot ajuta cu niciuna dintre aceste aspecte. Tot ce imi sta in putinta este sa va urez: SUCCES!