luni, 29 noiembrie 2010

Clatite banatene

 

 Ingrediente

  • 14 clatite mici
  • 200 g crema fina de branza
  • 50 g stafide
  • 4 oua
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • margarina RAMA

 

 Mod de preparare

Clatitele daca nu le avem gata facute, le preparam dintr+un ou, faina si apa foarte rece.
Crema de branza se freaca bine cu 50 g zahar, apoi se adauga stafidele si esenta de vanilie.
Se ung clatitele cu  branza , apoi se pun intr+u vas termorezistent uns cu margarina RAMA. Se face un amestec dintr+un ou intreg si 3 galbenusuri batute cu frisca lichida care se toarna peste clatite. Se da vasul la cuptor pentru 20 minute, la foc potrivit.
Intre timp se bat albusurile spuma tare cu restul de 50 g zahar si spuma se pune peste clatite. Se da din nou vasul la cuptor pana se coloreaza bezeaua.