luni, 29 noiembrie 2010

Muschiulet de porc cu legume la cuptor

Ingrediente

  • 1vanata mai mica
  • 1morcov
  • 1rosie mai mare
  • 1ardei gras
  • 2fire ceapa verde
  • 50gr cascaval
  • 700gr muschiulet de porc
  • sare,piper
  • patrunjel
  • 3linguri sos de soia
  • usturoi
  • 2linguri otet balsamic

Mod de preparare

Se curata vanata si se taie rondele subtiri,se sareaza si se pune la scurs 30minute.
Muschiuletul se taie felii,dar nu pana la capat,se lasa feliile prinse intre ele.Se sareaza si se pipereaza.Morcovul se curata si se taie rondele.Rosia se taie si ea feliute.Ardeiul se curata se seminte si se taie si el felii mai mari.Ceapa verde se taie si ea rondele.Cascavalul se taie felii mai groase.Intr-un vas termorezistent se pune muschiuletul si in interiorul fiecarei felii punem usturoi,vinete,ardei,rosii,cascaval,morcovi.Restul legumelor ramase se pun in vas langa muschiulet.Se presara deasupra ceapa verde si patrunjelul tocat,apoi turnam ulei,otet balsamic,sos de soia si putina apa,mai saram si piperam dupa gust.
Dam la cuptor vreo 2 ore,la foc potrivit,pana se rumeneste frumos totul.Spre sfarsit taiem carnea felii pana la capat si rasfiram putin compozitia pt a se intrepatrunde totul si sa se fragezeasca si carnea.Se serveste cu salata si cu piure de cartofi.