luni, 29 noiembrie 2010

Cartofi la cuptor cu costita afumata si chiftelute de pui

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 200 g costita afumata
  • 200 g carne tocata de pui
  • 1 ceapa mica
  • condimente pentru carnea de pui
  • verdeata proaspata
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei
  • faina
  • cascaval

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi. Se pun la fiert pentru 15 - 20 de minute.
Carnita de pui se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt, condimente si piper. Se formeaza bilute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se scot la scurs pe hartie absorbanta. In acelasi ulei se rumenesc pentru cateva minute si costita taiata in bucati.
Cand sunt gata cartofii se scurg de apa,apoi se pun intr-o tavita de cuptor, se toarna putin ulei deasupra si se presara cu sare si boia dulce. Se da tava la cuptorul incins pana cand cartofii sunt complet facuti.
Se servesc cartofii cu cascaval ras deasupra, cu costitele prajite, chiftelute si muraturi.