luni, 2 mai 2011

Dieta cu apa

Apa este pur si simplu esentiala pentru metabolismul uman, iar consumul a minimi 1,5 litri de apa pe zi este fundamental necesar. Si asta nu este tot. Exista ceea ce se numeste dieta cu apa !
      
Apa are, de asemenea, o serie de proprietati, care sunt perfect puse in evidenta in dieta cu apa, care te ajuta sa slabesti usor si sa-ti purifici organismul. In cazul concret al dietei cu apa se mizeaza pe senzatia de plenitudine gastrica imediata pe care ti-o da un consum mare de apa. 
Acest program de slabire, care la prima vedere pare fantezist, este ultimul strigat in materie de diete, si dupa toate aperentele pare foarte eficient mai ales daca, in paralel adopti un stil de viata sanatos
Principiile dietei cu apa. Schema dietei este foarte simpla si are doua reguli. Prima este aceea de a bea cu o jumatate de ora inainte de a manca un aliment, indiferent care, un volum de apa dublu volumului acestuia. De exemplu: un baton de ciocolata, inseamna ca trebuie sa bei un pahar de apa de 200 de mililitri de apa. Pentru o pizza intreaga corespund 500 de mililitri de apa. Pentru o portie de friptura si cartofi tot 500 de mililitri. Pentru o cafea cu zahar 200 de mililitri de apa, si asa mai departe. Daca respecti acest principiu poti manca ce vrei, in ce cantitate... poti, pentru ca efectul dietei este acela de a produce o senzatie de satietate placuta si confortabila. Este foarte important ca regimul alimentar sa fie unul echilibrat si bazat pe regulile nutritei sanatoase. Suplimentar se recomanda sa nu mananci doar de dragul de a manca.
 A doua regula a dietei este aceea de a bea apa rece. Apa care sa fie cu cel putin 10 grade mai rece decat temperatura corpului. Efectul este acela al intensificarii arderilor, prin faptul ca o cantitate mare de apa rece, trebuie echilibrata termic la valorea generala a organismului. Cu alte cuvinte vei consuma calorii ca sa incalzesti apa rece, pe care ai baut-o.  
Dieta trebuie respectata in medie o luna de zile, dupa care cantitatile de apa pot fi reduse. Cand ajungi la o greutate care sa-ti convina continua acelasi stil – bea apa inainte sa mananci, dar nu mai mult de 100 de mililitri de apa, inainte de fiecare masa, recomanda eHow.
Dieta cu apa este una dintre cele mai populare forme pentru ati mentine silueta si a scadea in greutate, fara un efort major. Ce parere aveti?