marți, 15 februarie 2011

Pune-ti in valoare genele cu un rimel potrivit

Mascara este un produs indispensabil pentru machiajul ochilor, conferind intensitate si profunzime privirii. Totusi, pentru a obtine niste gene de vis, este foarte important sa folosesti un produs care sa ti se potriveasca.


Pentru a face cea mai buna alegere tine seama de tipul genelor tale: periuta trebuie sa difere in functie de lungimea acestora. Daca ai gene lungi, opteaza pentru un mascara de volum si vor parea mai dese. Daca ai gene scurte, alege unul de alungire.
Efectul dorit
Gene mai lungi si mai dese: pentru a sublinia efectul de lungime nu trebuie sa incarci genele pleoapei inferioare, ci sa aplici doar un singur strat lejer.
Gene naturale: separa genele pentru a evita supraincarcarea.
Pentru gene curbate: aplica mascara de la radacina spre varfuri.
Culoarea potrivita
Negrul nu e singura culoare care iti poate face o privire de jar. Nuante ca pruna sau verde pot, de asemenea, sa-ti sublinieze ochii. Pentru brunetele cu ochi inchisi la culoare se recomanda negru. Daca esti blonda cu ochii deschisi sau roscata, seara foloseste negru. Ziua, e de preferat o nuanta calda, ca maro sau pruna.
Versiunea waterproof
Mascara waterproof rezista la apa, ploaie, lacrimi... Mai mult, noile formule nu rup genele, ceea ce permite aplicarea variantei waterproof in fiecare zi.


Ce trebuie sa faci:

- pentru a evita supraincarcarea curata regulat periuta;
- daca ai aplicat prea mult, pune un servetel intre gene si inchide ochii;
- dupa aplicare, nu clipi cateva secunde, ca genele sa se usuce;
- ca sa nu accentuezi cearcanele, nu aplica mascara pe genele inferioare!
- seara, aplica un al doilea strat imediat ce primul s-a uscat, pentru un efect de catifea.