sâmbătă, 12 februarie 2011

Machiaj elegant de seara

Sunt convinsa ca multe dintre voi va intrebati cum puteti obtine un machiaj elegant de seara, care sa nu fie nici strident dar nici prea estompat. Ce accentuati cu precadere? Zona ochilor sau buzele? Teoria ne invata ca daca accentuam buzele, atunci ochii trebuie conturati cat mai natural si viceversa. Practica demonstreaza insa ca limitele se stabilesc in functie de ocazie, persoana si nu in ultimul rand estetica.

Asadar, astazi va propun un machiaj inspirat de anii ’40, cu accent pe buze si pometi in egala masura. Ochii sunt pusi in valoare doar printr-o linie subtila de tus negru si mascara din abundenta. Sa vedem insa care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru obtine machiajul dorit:

Pasul 1. Aplicarea fondului de ten


Se aplica fondul de ten cu buretele pentru un finish mat, dupa care se fixeaza cu pudra, mai intai sub ochi si apoi pe restul fetei.

Pasul 2. Modelarea pometilor


Aplicati un fard brun sub osul pometelui si se estompeaza catre tample. Apoi adauga un fard de culoarea pielii, de preferinta mat, pe punctul cel mai inalt al pometelui si cu o pensula mare se amesteca astfel incat sa se faca trecerea de la tonul deschis la cel inchis.

Pasul 3. Fardul de pleoape


Apelati la un fard de pleoape bej pe care sa il aplicati pana la pliul pleoapei. Continuati apoi cu un fard brun mat si conturati pliul pleoapei precum si coltul exterior al ochiului.

Pasul 4. Accente de sidef


In continuare, aplicati un fard bej sidefat in coltul intern al ochiului si pe punctul cel mai proeminent al arcadei pentru luminozitate.

Pasul 5. Tusul negru


Cu ajutorul unei pensule subtiri, trasati o linie fina de tus negru, avand grija sa mentineti simetria la ambii ochi. De preferat este sa tineti ochii intredeschisi atunci cand aplicati tusul, astfel incat sa aveti un mai bun control asupra a ceea ce faceti.


Pasul 6. Definirea sprancenelor


In cazul acestui tip de machiaj, sprancenele trebuiesc bine definite, cu ajutorul unui gel corector. Cu miscari precise, aplicati gelul corector in spatiile ce necesita a fi “umplute” din zona sprancenelor, avand grija sa urmati directia naturala de crestere a firelor de par.

Pasul 7. Mascara


Pentru a accentua privirea, nu va feriti sa aplicati doua sau trei straturi de mascara. Va recomand o mascara cu o textura densa, care sa “imbrace” fiecare geana de la baza si pana la varfuri si care in acelasi timp sa separe genele.

Pasul 8. Aplicarea rujului


Un machiaj de seara elegant nu poate fi complet fara un ruj rosu intens. Prin urmare am ales sa folosim un creion de buze corai, cu ajutorul caruia sa umplem toata suprafata buzelor nu doar conturul.


Apoi am aplicat un ruj hidrantant in aceeasi nuanta, folosind o pensula pentru o mai mare precizie.

Si rezultatul finalMachiajul a fost realizat cu produse Make Up For Ever: fond de ten Liquid Lift Foundation, Lifting Concealer, Velvet Finish Compact Powder, Sculpting Blush, tus Aqua Cream Liner, mascara Smoky Lash, Eyebrow Corector, Aqua Lip, Lipstick nr.204.