miercuri, 1 decembrie 2010

Triunghiuri Adasev , inabusite in ou

Ingrediente

  • 2oua
  • 100 g pancetta afumata cubulete
  • cateva felii de mortadella
  • o mana de parmigiano
  • 1 dovlecel mai mic
  • masline negre fara samburi
  • 2 buchetele de broccolli
  • 1 rosie
  • sare, piper, oregano

Mod de preparare

Se curata dovlecelul usor si se taie rondele mai grosute, se presara cu sare si se lasa 10 min sa se inmoaie. In acest timp se pune la fiert broccolli cam 6-7 min. Pancetta se prajeste putin intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline.


Dovlecelul se spala de sare si se scurge intr-un prosop bine. Se pune la prajit in tigaia in care se va face omleta. Se lasa sa se palesca putin cat sa se rumeneasca frumos, apoi se pune peste el pancetta scursa de ulei,peste se pun bucati de broccolli scursi bine de apa.





















Se bat ouale bine-bine, se adauga 2 lg de lapte , 5-6 masline taiate rondelute si o mana de parmigiano, se sareaza si pipereaza, se pune oregano si se adauga peste restul din tigaie.
Se da la prajit cam 3 min la foc mai mic, apoi se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii - se pune farfuria in locul capacului si se rastoarna pe partea celalata, se lasa farfuria deasupra pana se prajeste si pe cealalata parte, inca 3 min. Se ia de pe foc si se intoarce tigaia rasturnanad astfel omleta in farfurie.



Se taie in bucati dupa preferinta si se orneaza cu felii de rosii,  mortadella si masline.