miercuri, 1 decembrie 2010

Paste cu branza si cascaval la cuptor

Ingrediente

  • 400 gr paste - eu am folosit melci ondulati
  • 500 ml lapte
  • 200 gr branza telemea
  • o lingura faina
  • putin unt, cam 20 - 30 gr
  • 100 gr cascaval
  • sare, piper
  • 4 catei usturoi , mai mici am avut eu
  • si am mai adaugat optional branza topita cu gust de smantana vreo 40 gr

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o craticioara, la care se adauga laptele si faina, si se amesteca incontinuu sa nu se formeze cocoloase.



Se razuieste branza telemea , se adauga usturoiul pisat , si branza topita, si se adauga in compozitia cu lapte. Se ameste pana ce devine un sos mai gros. Se adauga sare si piper dupa gust.



Pastele  se fierb conform instuctiunilor de pe pachet .
Cand sunt gata, intr-un bol de yena termorezitent, uns cu unt, se pun pastele si se adauga sosul . Se razuieste deasupra cu cascaval,si din loc in loc se pun bucatele de unt.
Se pune la cuptor pana se rumeste usor.
Pofta buna!