joi, 9 decembrie 2010

Karavan szelet - gustarea beduinului

Ingrediente

  • 1 kg piept pui
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 lingura busuioc tocat
  • 3 ardei : rosu+verde +galben
  • 2 cepe : rosie + alba 
  • 150 ml ulei 5 oua
  • 200 ml smantana [ mai  slaba]
  • 200 gr cas afumat
  • patrunjel verde ,
  •  codite de ceapa verde

Mod de preparare 

Pieptul de pui se spala , se portioneza , se bate bine , se condimenteaza cu sare , piper , boia busuioc , , pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Stropit cu ulei  se da la cuptorul incalzit 15 minute cat sa fie aproape patruns .



 Ardeii + ceapa , curatate si taiate julien, pestisori ,sarate se prajesc 1-2 minute , nu mult genul stir-fry. Se distribuie in tava peste pieptul de pui . deasupra se rastoarna ouale batute cu smantana , sare si piper .
 



Se decoreaza cu bucati de cas afumat si se da la cuptor atat doar cat sa se topeasca casul si sa ,,,se inchege '' oul cu smantana .
Serviti cu vetrdeata presarata alaturi de garnitura preferata . Noi am avut garnitura de cartofi aurii taiati rondele .