Ingrediente
- 1 conopida medie;
- 200 g sunca presata;
- 250 g cascaval ras;
- 2 linguri unt;
- 4 oua;
- 250 g smantana
- 2-3 linguri pesmet,
- frunze de patrunjel tocate marunt;
- piper;
- sare
Mod de preparare
Desfacem conopida in buchetele,o spalam si o dam in clocot in apa cu sare cca.10 min.Se tapeteaza cu unt si pesmet un vas termorezistent.
Intr-un castron amestecam ouale batute cu telul in prealabil,smantana,1 lingura pesmet,sarea,piperul si 3/4 din cascavalul ras.
Se feliaza sunca si se taie fasii.
Se scurge bine conopida si jumatate din ea se aseaza in vas.
Se toarna amestecul de oua,smantana si cascaval.La sfarsit se pune cascavalul ramas si se da la cuptorul preincalzit cca.35-40 min.
Se scoate din cuptos si se presara patrunjelul verde tocat. Pofta buna!